Levertijden kunnen oplopen tot 8 werkweken. Vraag naar de actuele levertijd!

Kozijnen

Het werken met houten kozijnen heeft vele voordelen. In tegenstelling tot kunststof kozijnen kunnen wij alles op maat produceren. Rondingen, freeswerk, kralen, noem maar op. Met hout is alles mogelijk. Hierdoor kunnen wij een geheel eigen lijn met detaillering en maatvoering op de markt brengen. Houten kozijnen worden d.m.v. een contramalverbinding in elkaar gezet.

Daarnaast geeft hout een isolerende werking in de woning en zorgt het voor een mooie akoestiek. Uiteraard kun je de houten kozijnen in alle gewenste kleuren laten schilderen.

GETOOGDE KOZIJNEN

Onze productie bestaat niet alleen uit recht toe recht aan kozijnen. Ook variaties zijn mogelijk. Zo geven getoogde kozijnen in combinatie met kralen een zeer unieke uitstraling. De getoogde kozijnen kunnen ook worden voorzien van draaikiep of uitzetramen.

(HALF)RONDE KOZIJNEN

Voorheen werden (half) ronde kozijnen met name gebruikt in rietgedekte woningen. Tegenwoordig worden half ronde of ronde kozijnen steeds vaker gekozen in nieuwbouw woningen. Een kozijn van deze vormen geeft de woning een zeer unieke en architectonische waarde.

ENKELE KRAAL

Voor een wat luxere uitstraling kan Kooistra van der Ploeg kozijnen voorzien van een enkele kraal. Een kraal geeft het kozijn aan de binnen- en buitenzijde een zeer mooie oud Hollandse uitstraling.

SLUITWERK

Alle producten van Kooistra van der Ploeg (kozijnen, ramen en deuren) worden in onze fabriek voorzien van al het benodigde hang- en sluitwerk. Meerpuntssluitingen, sluitkommen, hefschuif- en draaikiepbeslag voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen en inbraakwerendheid klasse 2. Er zijn meerdere merken sluitwerk leverbaar: GU, BUVA, Nemef, IVANA, AXA.

Wij leveren het beslag zoals grepen, krukjes en schilden los bij de kozijnen. Dit om beschadigingen tijdens de bouwfase te voorkomen.

BEGLAZING

Bij alle kozijnen, ramen en deuren is glas leverbaar. Zoals standaard HR++, speciaal glas zoals triple, veiligheidsbeglazing en veel meer mogelijkheden. Wij kunnen het glas direct in de fabriek laten plaatsen, los leveren, of op de bouw plaatsen.

GRONDVERF

Alle woningbouwkozijnen zijn standaard voorzien van een dekkende grondverf met een droge laagdikte van minimaal 100 mu. Dit is bouwfase-bestendig en moet binnen 6 maanden na aflevering worden voorzien van een aflaklaag.

De kozijnen worden in eigen fabriek airless gespoten in de spuiterij. Door middel van een vaste spuiter garanderen wij een structureel hoge kwaliteit. We werken alle ramen deuren en kozijnen af met grondverf producten van Sigma Coatings.

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Alle gebruikte materialen en vervaardigde producten van Kooistra van der Ploeg zijn geconstrueerd volgens de KOMO keur richtlijnen. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief goed product wat jaren mee gaat. Niet alleen goed voor de portemonnee maar ook goed voor het milieu.

CONTACT

Meer weten? Of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem vooral contact met ons op. We gaan graag in gesprek om de wensen te bespreken.